Мебел-Ви Правилник

ДОСТАВА НА ПРОИЗВОДИ

•        Мебел-Ви обезбедува достава на сите производи купени во сопствените салони. Доставата на производите е бесплатна.

        Доставата на мебелот се врши до куќниот број на купувачите. Начинот и времето на достава се договараат за време на купувањето на производите, и купувачите секогаш се известени пред испораката на мебелот;

        Истоварот и внесувањето на робата е обврска на купувачот;

        Нарачките кои не се исплатени во целост пред доставата не се доставуваат;

 

МОНТАЖА НА ПРОИЗВОДИ

        Монтажата на купената стока ја овозможуваме под следните услови:

o Монтажата на кујните од сопствено производство изработени по нарачка е бесплатна;

o Монтажа на лежај се наплаќа 2.000 ден;

o Монтажа на комплетна Детска соба извршена од Мебел-Ви се наплаќа 3.000 ден;

o Монтажата на Плакари извршена од Мебел-Ви се наплаќа 3.000 ден;

o Монтажа на комплетна Спална соба извршена од Мебел-Ви се наплаќа 4.000 ден;

o Комодите, закачалките и блок кујните се продаваат и доставуваат спакувани во пакети. За добивање на комодите и закачалките монтирани се наплаќа 1.500 денари за монтирање во фабрика, додека за монтирање на блок кујна во фабрика се наплаќа 2.500 ден.

o За комбинација на две или повеќе монтажи во иста нарачка, на една локација, обезбедуваме попуст 30% од редовните цени на монтажите.

ДИМЕНЗИИ НА ПРОИЗВОДИТЕ

        Купувачите задолжително треба точно да ги проверат димензиите на производот кој го купуваат;

        Обврска на купувачот е да ги провери и димензиите на просторот каде треба да се внесе купениот мебел;

        За информации околу димензиите и пакувањата на производите, продажниот персонал стои на располагање на секој купувач;

        Доколку димензиите на нарачаниот производ, по нарачката, не одговараат на просторот каде треба да се внесат, Мебел-Ви не превзема одговорност и сите настанати дополнителни трошоци се на товар на купувачот.

РОКОВИ НА ИСПОРАКА

        Главна определба на Мебел-Ви е брза испорака на своите производи до купувачите;

        Рокот на испорака на производите зависи од видот на производ, односно од тоа дали се нарачува готов производ или се нарачува производ по изработка, и изнесува до 25 дена;

        За производи за кои е потребно поголемо време за изработка и достава се известуваат самите клиенти пред склучување на нарачката;

        Максимален рок за чување на купената роба на клиентот во нашите магацини изнесува 45 дена;

•         По дадениот рок, резервацијата на робата завршува и производите повеќе не се чуваат за конкретната нарачка;

•         За нарачките кои имаат капар а не се реализирани и примени од страна на купувачот, истиот не се враќа назад.

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

        Плаќање во готово - Кога се склучува нарачката се плаќа целиот износ или одреден процент како аванс а остатокот се доплаќа на денот на достава на мебелот;

        Плаќање на рати без камата со кредитни картички – овозможено преку картиците на Стопанска банка, без камата, до 12 рати;

        Плаќање на рати преку договор за соработка – Мебел-Ви има склучено договори за соработка со многу институции, синдикати и претпријатија со кои се овозможува вработените во тие субјекти да пазаруваат на рати во нашите салони.

РЕКЛАМАЦИИ

        Купувачот може да пријави рекламација користејќи ја online формата на оваа веб продавница;

•        Купувачот може да пријави рекламација до салонот за мебел по писмен или усмен пат;

        Продавачот е должен најдоцна во рок од 15 дена по приемот на рекламацијата да даде свое мислење и свој предлог за решавање на пријавениот проблем;

        Доколку се утврди дека рекламацијата е оправдана продавачот е должен во рок од 30 дена да ја отклони рекламацијата со поправање или замена на производот;

        Доколку се утврди дека рекламацијата не е оправдана продавачот има право да бара надомест од купувачот;

        Продавачот е одговорен за робата само во гарантниот рок до 12 месеци. Продавачот не одговара за робата која е подигната со сопствен превоз и/или извршена монтажа од трети лица, освен во случај на технички проблем;

•        Лифтоматите и канцелариските столици имаат гаранција 6 месеци.

За нас

Мебел-Ви Дооел Виница како компанија која произведува и продава мебел од 1997 година, веќе се позиционира на лидерското место на пазарот во Македонија како еден од најголемите производители на мебел. Од самиот почеток, нашиот фокус е кон Вас купувачите – нашите најголеми и највредни партнери. За нас е привилегија Вашата доверба да ви помогнеме да го опремите Вашиот дом.

Повеќе..

Контакт

  • 033/362-511
  • info@mebel-vi.com

Facebook

Мебел - Ви © 2017. UKION SHOPS