Услови за користење

ДОСТАВА НА ПРОИЗВОДИ

·        Мебел-Ви обезбедува достава на сите производи купени во сопствените салони. Доставата на производите е бесплатна за сите нарачки чија вредност надминува 10.000 денари. За поединечни нарачки со вредност под 10.000 денари, за кој купувачите сакаат достава до дома, се доплаќа за превоз 500 денари;

·        Доставата на мебелот се врши до куќниот број на купувачите. Начинот и времето на достава се договараат за време на купувањето на производите, и купувачите секогаш се известени пред испораката на мебелот;

·        Истоварот и внесувањето на робата е обврска на купувачот;

·        Нарачките кои не се исплатени во целост пред доставата не се доставуваат;

МОНТАЖА НА ПРОИЗВОДИ

·        Монтажата на купената стока ја овозможуваме под следните услови:

o Монтажата на кујните од сопствено производство изработени по нарачка е бесплатна;

o Монтажа на лежај се наплаќа 2.000 ден;

o Монтажа на комплетна Детска соба извршена од Мебел-Ви се наплаќа 2.500 ден;

o Монтажата на Плакари извршена од Мебел-Ви се наплаќа 2.500 ден;

o Монтажа на комплетна Спална соба извршена од Мебел-Ви се наплаќа 4.000 ден;

o Комодите, закачалките и блок кујните се продаваат и доставуваат спакувани во пакети. За добивање на комодите и закачалките монтирани се наплаќа 1.300 денари за монтирање во фабрика, додека за монтирање на блок кујна во фабрика се наплаќа 2.500 денари. Монтирањето на комоди во домот на купувачот се наплаќа 2.500 денари;

o За комбинација на две или повеќе монтажи во иста нарачка, на една локација, обезбедуваме попуст 30% од редовните цени на монтажите.

ДИМЕНЗИИ НА ПРОИЗВОДИТЕ

·        Купувачите задолжително треба точно да ги проверат димензиите на производот кој го купуваат;

·        Обврска на купувачот е да ги провери и димензиите на просторот каде треба да се внесе купениот мебел;

·        За информации околу димензиите и пакувањата на производите, продажниот персонал стои на располагање на секој купувач;

·        Доколку димензиите на нарачаниот производ, по нарачката, не одговараат на просторот каде треба да се внесат, Мебел-Ви не превзема одговорност и сите настанати дополнителни трошоци се на товар на купувачот.

РОКОВИ НА ИСПОРАКА

·        Главна определба на Мебел-Ви е брза испорака на своите производи до купувачите;

·        Рокот на испорака на производите зависи од видот на производ, односно од тоа дали се нарачува готов производ или се нарачува производ по изработка, и изнесува до 25 дена;

·        За производи за кои е потребно поголемо време за изработка и достава се известуваат самите клиенти пред склучување на нарачката;

·        Максимален рок за чување на купената роба на клиентот во нашите магацини изнесува 45 дена.

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

·        Плаќање во готово - Кога се склучува нарачката се плаќа целиот износ или одреден процент како аванс а остатокот се доплаќа на денот на достава на мебелот;

·        Плаќање на рати без камата со кредитни картички – овозможено преку картиците на Стопанска банка, без камата, до 12 рати;

·        Плаќање на рати преку договор за соработка – Мебел-Ви има склучено договори за соработка со многу институции, синдикати и претпријатија со кои се овозможува вработените во тие субјекти да пазаруваат на рати во нашите салони.

РЕКЛАМАЦИИ

·        Купувачот може да пријави рекламација користејќи ја online формата на оваа веб продавница;

·        Купувачот може да пријави рекламација до салонот за мебел по писмен или усмен пат;

·        Продавачот е должен најдоцна во рок од 15 дена по приемот на рекламацијата да даде свое мислење и свој предлог за решавање на пријавениот проблем;

·        Доколку се утврди дека рекламацијата е оправдана продавачот е должен во рок од 30 дена да ја отклони рекламацијата со поправање или замена на производот;

·        Доколку се утврди дека рекламацијата не е оправдана продавачот има право да бара надомест од купувачот;

·        Продавачот е одговорен за робата само во гарантниот рок до 12 месеци. Продавачот не одговара за робата која е подигната со сопствен превоз и/или извршена монтажа од трети лица, освен во случај на технички проблем.

 

ПОЛИТИКИ И УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СИСТЕМОТ ЗА ЕЛЕКТРОНСКА ТРГОВИЈА

Политики за користење на системот за електронска трговија.

Со самиот пристап на интернет страницата на Мебел Ви и при нарачка на производите/услугите, давате согласност дека ги прифаќате условите од оваа Политика за користење на системот за електронска трговија.

Мебел Ви ги задржуваат правата за промена на овие политики и услови во секое време, а промените ќе бидат истакнати на оваа страница.

1. ПОЛИТИКА ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ НА КОРИСНИЦИТЕ НА КАРТИЧКИ

Мебел Ви ќе ги користи личните податоци во согласност со Законот за заштита на личните податоци и со други соодветни регулативи на Република Македонија. Нема да ги објави личните податоци пред ниедна трета страна, освен во случаи каде што тоа е дозволено или законски пропишано, со цел да ги искористи своите права или да ги заштити своите интереси или да постапи во согласност со судските наредби или други правни или регулативни потреби. Како лични податоци се сметаат: Име, Презиме, ЕМБГ, адреса, е-маил адреса и сл. Купувачот гарантира за точноста на внесените податоци. Мебел Ви не сноси никаква одговорност доколку внесените податоци не се точни.

2. ПОЛИТИКА ЗА ЗАШТИТА НА ДОВЕРЛИВИТЕ ПОДАТОЦИ И ИНФОРМАЦИИ

Мебел Ви ги превзема сите потребни мерки за заштита на личните податоци, со цел да спречи загуба, кражба и злоупотреба, како и неавторизиран пристап, промена или уништување. Мебел Ви за целото времетраење на трансакцијата нема увид во бројот, датумот, валидноста и сигурносниот код на вашата платежна картичка, ниту пак има пристап до било какви информации поврзани со вашата сметка во банка. Податоците се внесуваат на веб страната на процесинг центарот кој ги процесира трансакциите за on line плаќање.

3. ПОЛИТИКА И УСЛОВИ НА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПРОИЗВОДИТЕ/УСЛУГИТЕ

Оваа Политика се однесува на испорака на производи порачани по електронски пат, при што производите ќе бидат испорачани преку Македонска Пошта АД Скопје, Глобко Логистик Скопје, Карго Експрес, Спиди Деливери на адресата која е наведена во порачката.

Производите и нивните цени ќе бидат истакнати на оваа интернет страницата.
Плаќањето на производите може да биде со кредитна/дебитна картичка.

Поштенските трошоци се вклучуваат при нарачката во крајната цената на производот.

За сите дополнителни прашања во врска со начинот на нарачка и испорака можете директно да не контактирате телефонски или да поставите прашање во делот за контакт.

4. ПОЛИТИКА НА ПОВРАТ НА СРЕДСТВА ПО ТРАНСАКЦИЈА СО ПЛАТЕЖНИ КАРТИЧКИ
 
Мебел Ви ќе врши поврат на средствата на купувачот, доколку биде направена погрешна уплата а правото може да се оствари со доставување писмено барање и доказ за уплата, во кое ќе се наведе датум кога е извршена погрешната уплата и во кој износ.

 

За нас

Мебел-Ви Дооел Виница како компанија која произведува и продава мебел од 1997 година, веќе се позиционира на лидерското место на пазарот во Македонија како еден од најголемите производители на мебел. Од самиот почеток, нашиот фокус е кон Вас купувачите – нашите најголеми и највредни партнери. За нас е привилегија Вашата доверба да ви помогнеме да го опремите Вашиот дом.

Повеќе..

Контакт

  • 033/362-511
  • info@mebel-vi.com

Facebook

Мебел - Ви © 2017. UKION SHOPS