Нарачки на 078 500 200; 078 558 800 ;078 557 700

Актуелно

Плочест мебел

Самиот збор плочест мебел навидум Ви изгледа непознато.. Каков е тој мебел? Во плочест мебел спаѓа се што е изработено од иверка, медијапан, дрво а тоа се: Спални Соби, Детски Соби, Закачалки, Кујни, Комоди, Бифеа, Бироа…

15мм – 18мм
Мебел-Ви користи оплеменета иверка со дебелина од 18мм, а за некои елементи и со дебелина 25мм. Оваа иверка има т.н. фрезе текстура, која дава посебен и поeлегантен изглед за разлика од обичните оплеменети иверки.

Оваа дебелина на иверка за разлика од многу други производители кои користат 15мм ги задоволува сите барања за долготрајност.

Тајната на квалитетот е скриена во користењето иверка со повеќе слоеви и поголема издржливост.

Високите барања за квалитет и препознатливост ги задоволуваме и со изработката на мебел од медијапан со дебелина 18мм и медијапан со фолија RENOLIT.

plocest 1-01

АBS кантрака

Мебел-Ви производите се кантувани со најквалитетна еколошка АБС кант трака која не е штетна за човековото здравје.

Оваа кант трака се лепи на висока температура од 210 степени целзиусови, со што е невозможно е да се одлепи повторно.

За да добијат производ со пониска цена многу производители на плочест мебел користат обична ПВЦ кантрака која не е еколошка и е штетна по здравјето на човекот.

Потрошувачот е секогаш во право. Токму затоа уште при изборот дознајте и консултирајте се со каква кант трака е изработен производот кој сакате да го купите. 

plocest 2-01

Оков

При изработката на плочест мебел за да се добие добар финален производ, потребно е истиот на има квалитетен и долготраен оков, кој истовремено ќе биде лесен за монтажа и демонтажа.
Тајната на квалитетот на Мебел-Ви производите е користење на  Ексцентри Изи фикс со кои мебелот е лесен за склопување/расклопување за преместување во друга просторија.

За да една фиока биде издржлива потребно е да има механизми со поголема дебелина. За разлика од другите производители кои користат механизми со дебелина 0,9 мм, Мебел-Ви користи механизми од светскиот производител FGV со дебелина 1,2 мм.
На овој начин секоја фиока од Мебел-Ви има поголема трајност и може да издржи поголем товар.

plocest 3-01

Фарбан медијапан

Eco friendly

Материјалот добиен со пресирање на дрвени влакна со струготини и посебно лепило се нарекува медијапан.Нудиме производи од готов медијапанот и медијапан прекриен со посебна фолија (RENOLIT).

Мебел-Ви производите изработени од медијапан немаат формалдехид (штетен лепак) со што воопшто не се штетни по здравјето на човекот. Оваа предност е многу значајна за разлика од другите производители кои користат медијапан/иверка од непознати производители.

Мебел-Ви Еco friendly

  • карактеристиката ја задоволуваме и со користењето на полуретански еколошки бои од италијанскиот производител Milesi, a истовремено ги поседуваме најновите сертификати за безбедност. Многу производители користат бои со голема количина на олово кое е многу штетнопри самиот допир со него. т.е. бојата. 
plocest 4-01
СЛЕДИ НЕ:
ГОРЕ

КОШНИЧКА 0